Tuesday, October 2, 2012

Blueberry Muffin


Strolling in the market I decided to grab a box of blueberries that were looking so fresh at this time of the year. It is almost fall! Well... I took it anyway. I wanted to try a new recipe for blueberry muffins.

There are two different species of blueberries in the US: lowbush blueberry (Vaccinium angustifolium) and highbush blueberry (V. corymbosum). Lowbush are native to the north from Maine to Minnesota but can also be found in Tennessee and Virginia. The highbush grows south in Florida and Louisiana. The lowbush is the original wild bush which produces small fruits that ripe in July and are harvested only at that time while the highbush was developed as a hybrid blueberry in the early 20th century, and gives a larger bush for easier harvesting and abundant larger berries. 

The following recipe was tested by me and tastes delicious!
Keep practicing for next year's National Blueberry Muffin Day (July 11th)!


Blueberry Muffins
1/2 cup butter

1 cup sugar
2 eggs
2 cups flour
1/2 tsp. salt
2 tsp. baking powder
1/2 cup milk
2 cups fresh blueberries
Preheat oven to 375 degrees. Cream butter and sugar. Add the eggs one at a time.
Sift together the flour, salt, and baking powder. Add dry mixture to the creamed mixture, alternately with the milk. Crush 1/2 cup blueberries with a fork and mix into batter. Fold in remaining whole berries.
Fill muffin cups. Bake for 20 to 30 minutes.


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Caminhando pelo supermercado resolvi pegar uma caixa de blueberries que estavam bem fresquinhas para essa época do ano. Já é quase outono! Bem... Comprei mesmo assim. Eu queria experimentar uma nova receita de blueberry muffins.

Existem dois tipos de blueberries nos EUA: lowbush/baixo arbusto (Vaccinium angustifolium) e highbush/alto arbusto (V. corymbosum). O baixo arbusto é nativo do norte de Maine a Minnesota mas também pode ser encontrado no Tennessee e Virginia. O alto arbusto cresce ao sul na Florida e em Louisiana. O baixo arbusto é o original silvestre que produz frutas pequenas que amadurecem em julho e são colhidas apenas nessa época enquanto o alto arbusto foi desenvolvido como uma blueberry híbrida no início do século 20 sendo mais alta para melhor colheita e com abundantes e maiores frutos.

A receita a seguir foi testada por mim e é maravilhosa!
Pratique para o Dia Nacional do Blueberry Muffin no próximo ano (11 de julho)!



Blueberry Muffins
1/2 copo de manteiga

1 copo de açúcar
2 ovos
2 copos de farinha de trigo
1/2 colher de chá de sal
2 colheres de chá de fermento em pó
1/2 copo de leite
2 copos de blueberries frescas
Aqueça o forno a 180C. Bata a manteiga e o açúcar. Adicione os ovos aos poucos.
Misture a farinha de trigo, o sal e o fermento. Adicione os ingredientes secos à manteiga batida com açúcar alternando com o leite. Amasse 1/2 copo de blueberries com um garfo e misture. Coloque o restante das blueberries e misture delicadamente. 
Coloque em forminhas de papel. Asse de 20 a 30 minutos.

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