Thursday, January 22, 2009

SHISO

Shiso (Source: Wikipedia)

Red Shiso Potato Chips - Kyoto, Japan

SHISO (Perrilla) is a herb better known in Asia. I still remember the flavor of the potato chips I tried in Kyoto with "red shiso flakes" (akajiso). After that, I wanted so much to try the fresh leaf... and it finally happened here in Florida, thanks to a Japanese store in Ft. Lauderdale. The leaf is so beautiful and the flavor is lemony and refreshing. I can't wait to prepare sushi and serve the shiso on the side since I found out on the internet that it is also a natural antiseptic and can preserve other foods. That's why they like to serve sushi with shiso! I will also look for the seeds to add this beauty to my little herb garden.

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SHISO (Perrilla) e' uma erva mais conhecida na Asia. Ainda lembro o sabor da batata frita que experimentei em Kioto com "shiso vermelho em po'" (akajiso). Depois disso eu queria muito experimentar a folha fresca... e isso finalmente aconteceu aqui na Florida gracas a uma loja japonesa em Fort Lauderdale. A folha e' tao bonita e o sabor e' refrescante e parecido com limao. Ja' estou pensando em preparar sushi e acompanhar com shiso desde que descobri na internet que esta folha e' antiseptica e preserva alimentos. Por isso que eles servem sushi com shiso! Tambem vou procurar a semente para adicionar esta maravilha na minha hortinha.

1 comment:

Marcos Rittner - Author said...

Adriana, cheguei até seu blog pelo LinkedIn do Celso Diniz. Adorei a estoria do Shiso. Vou procurar para plantar no meu herbario aqui no Brasil. Tambem morei no Japao, mas nem me lembro dessa planta.