June 16th, 2010
I had the pleasure to meet Chef Luke Mangan at Glass, one of his restaurants during my stay in Sydney. He is a very nice person and I could notice while we talked about today's Australian Cuisine how proud he is of his country as most of the chefs here prefer to use only local ingredients. That shows how Australia is rich in variety of ingredients. We talked about the aboriginal influence and the immigrant regions. I felt it is just like in Brazil with so many cultures and flavors. Australia is more fascinating than I expected and now I am even more curious.
One of the things I wanted to hear from him was about the Barramundi. He smiled as he said that it is one of the best fish for him. The versatility and delicate flavor compared to the Chilean seabass makes it one of the gems of Australia in the food industry today. I enjoyed this delicacy carefully prepared by Chef Joe Pavlovich, his head chef who also prepared sardines from Perth. Barramundi has a distinctive flavor and is delicate and firm at the same time making a good choice for the creative chefs around the world.
Chef Luke's passion for cooking was easily noticed and can be found in his recent book: "At Home and in the Mood"
I sure had a great time at Glass and was so happy to finally meet Chef Mangan after Chef Akila Inouye from Tokyo introduced us.
Australia is a whole separate world in itself and much more beautiful than it appeared from far away and now that I am in the middle of it I can understand why they are so proud.
Thanks to Chef Luke for showing me the way to better understand the Aussie Cuisine.
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16 de junho de 2010
Eu tive o prazer de conhecer o Chef Luke Mangan no Glass, um dos seus restaurantes durante minha visita a Sydney. Ele é uma pessoa maravilhosa e pude notar enquanto ele falava sobre a Cozinha Australiana de hoje o quanto ele é orgulhoso do seu país assim como a maioria dos chefs de lá que preferem usar apenas os ingredientes locais. Isto mostra como a Australia é rica em variedade de ingredientes. Conversamos sobre a influência aborígene e as regiões de imigração. Percebi que é bem parecido com o Brasil com tantas culturas e sabores. A Australia é mais fascinante do que eu imaginava e agora estou ainda mais curiosa.
Uma das coisas que eu queria escutar dele era sobre o Barramundi. Ele sorriu enquanto dizia que este é um dos melhores peixes para ele. A versatilidade e o sabor delicado comparado ao seabass chileno faz dele uma das preciosidades da Australia hoje. Eu experimentei esta maravilha cuidadosamente preparada pelo Chef Joe Pavlovich, o head chef que também preparou sardinhas de Perth. Barramundi tem um sabor distinto e é delicado e firme ao mesmo tempo fazendo dele uma boa escolha para os chefs criativos pelo mundo.
A paixão do Chef Luke pela culinária é facilmente percebida e pode ser encontrada no seu recente livro: "At Home and in the Mood".
Com certeza tive uma ótima experiência no Glass e estava muito feliz de finalmente conhecer o Chef Mangan depois que o Chef Akila Inouye de Tokio nos apresentou.
A Australia é um mundo por ela mesma e é muito mais bonita do que parecia de longe e agora que estou no meio dela eu posso entender porque eles são tão orgulhosos.
Obrigada ao Chef Luke por me mostrar como melhor entender a "Aussie Cuisine".
2 comments:
Oi Adriana!
Parabéns pelo seu blog. Muito legal.
Esse peixe barramundi se fosse comparar com um da nossa terra ficaria mais próximo de qual? Por sinal bonito prato. Beijo e também estou fazendo um blog para o Mesa Farta. Conto com sua participação.
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