Sunday, June 15, 2008

Miyajima - Oyster lover's place!

The "Ohtorii gate" of the Itsukushima Shrine.
O "Portal Ohtorii" do Templo Itsukushima.


The Tachibana Restaurant in Miyajima.
O restaurante Tachibana em Miyajima.


My Kakifurai.

June 12th, 2008

Miyajima means "shrine island". It is a sacred place and is one of the most scenic views in Japan. We got there by ferryboat and in the middle of the way I noticed oyster farms. The island is beautiful and you can see deers all over the place. To go to the shrines and rope way we had to cross a shopping area with many delicious snack stands, restaurants and souvenir stores. The oysters are huge and in most of the places they sell grilled, breaded (tempura like) and raw with lemon. I already knew what I was having for lunch and we decided to stop by Tachibana, a medium size restaurant, for the japanese standards, with tables and tatami which was our choice. Of course I had oyster! Kakifurai (kaki = oyster and furai = fry) with red sauce and lemon. This was the first time I had oysters this way and it was really good! So tender, crispy and I could feel the ocean in every bite. The Miyajima Oyster Festival is a local celebration held in February where you can taste a variety of oyster dishes at the food stalls that they set up along the port. After lunch I decided to try another speciality of the island, the Momiji Manju (a waffle like dough filled with sweet beans paste modeled on the shape of the fall leaves). I tried the tradicional and some ocidental varieties like cream and chocolate. The food is great and the views are incredible, specially the "Ohtorii gate" of the Itsukushima Shrine. A place to write at my "must come back" list.


12 de junho de 2008

Miyajima significa "ilha do templo". E' um logar sagrado e um dos mais panoramicos do Japao. Chegamos la' de ferryboat e no meio do caminho percebi cultivo de ostras. A ilha e' linda e voce encontra renas por toda a parte. Para visitar os templos e bondinhos tivemos que cruzar a area de lojas com deliciosas banquinhas de petiscos, restaurantes e lojas de souvenir. As ostras sao enormes e na maioria dos lugares eles vendiam grelhadas, empanadas (tipo tempura) e cruas com limao. Eu ja' sabia o que queria para almocar e decidimos parar no Tachibana, um restaurante de tamanho medio, para os padroes japoneses, com mesas e tatami, o que acabamos escolhendo. E' claro que comi ostras! Kakifurai (kaki = ostra e furai = frita) com molho vermelho e limao. Esta foi a primeira vez que comi ostras desta maneira e estava maravilhosa! Bem macia, crocante e eu podia sentir o mar em cada mordida. O Festival de Ostra de Miyajima e' uma celebracao local que acontece em fevereiro onde voce pode experimentar uma variedade de pratos nas barraquinhas que eles montam no porto. Depois do almoco decidi experimentar outra especialidade da ilha, o Momiji Manju (uma massa tipo waffle recheada com pasta de feijao doce modelada como folhas de outono). Experimentei o tradicional e algumas variacoes ocidentais tipo creme e chocolate. A comida e' otima e a paisagem e' incrivel, especialmente o "Portal Ohtorii" do templo Itsukushima. Um lugar para colocar na minha lista "tenho que voltar".

No comments: