Saturday, June 7, 2008

FIRST DAY IN JAPAN! SHINJUKU, TOKYO



Chef preparing TAKOYAKI (Osaka traditional food) at the Halc Food - Shinjuku Station.
Chef preparando TAKOYAKI (prato tradicional de Osaka) no Halc Food - Estacao de Shinjuku.

June 7th, 2008

Hi there!!! After the long flight and huge time change... Here I am with some great shots and information about the food here in Shinjuku, Tokyo. I am very tired but I have to talk about our visit to Shinjuku Station, the busiest train station in the World... We decided to visit the Odakyu Department Store. It is normal to find food courts in the underground of department stores here so we decided to check it out. What a great idea!!! All kinds of food... A huge variety of fresh seafood. That was incredible... The most interesting to me was the TAKOYAKI place where they prepare the pancake like balls with octopus, green onions, scallops.  I could not go back to the hotel without trying one of those. It is very simple, the flavor is delicate and the octopus was so fresh. Interesting is the way they prepare. They keep turning the "little pancakes" until they are done.
 I also got a pack of traditional GYOZA (with pork). The flavor was great! Unfortunately they were not hot enough.
Take a look at the fresh fish! You could smell the ocean! Everything was perfectly packed and refrigerated. They are really careful here.


7 de junho de 2008 

Oi gente! Depois de um longo voo e de uma mudanca gigantesca de fuso... Aqui estou com algumas fotos e informacoes sobre comida aqui em Shinjuku, Tokio. Estou super cansada mas tenho que falar sobre nossa visita `a Estacao Shinjuku, a estacao de trem mais movimentada do mundo... Nos decidimos visitar a Loja de Departamentos Odakyu. E' normal encontrar area de alimentacao no sub-solo das lojas de departamento aqui e entao decidimos ver de perto. Que grande ideia!!! Todos os tipos de comida... Uma grande varieda de frutos do mar. Isso foi incrivel... O mais interessante para mim foi o lugar de TAKOYAKI onde eles preparam umas bolinhas tipo panqueca com polvo, cebolinha, vieira.  Eu nao poderia voltar para o hotel sem experimentar uma dessas. Isso e' super simples, o sabor e' delicado e o polvo estava super fresco. O interessante e' a maneira que eles preparam. Eles ficam virando as "pequenas panquecas" ate' elas ficarem prontas.
 Tambem comprei uma caixa de GYOZA tradicional (com carne de porco). O sabor estava perfeito! Infelizmente nao estava quente.
De uma olhada nos peixes frescos. Voce poderia sentir o cheiro do mar! Tudo estava perfeitamente embalado e refrigerado. Els sao bem cuidadosos com isso la'.

My traditional Gyoza Bento Box from the Halc Food.
Minha caixa tradicional de Gyoza do Halc Food.


Fresh fish from the Halc Food.
Peixe fresco do Halc Food.

No comments: